Günlük Dukan Ekmeği

Dukan diyeti yapan bazı kişiler en çok yulaf kepeğini tüketmekte zorlanıyor...
Ben zorlanmadım hiç; hatta diyet boyunca keşke daha fazla hakkım olsa demişimdir.
Farklı tariflerle yulaf kepeğini yenilebilir duruma getirmek önemli...
Bu sebepten ötürü bende diyetim boyunca sıkça yaptığım kolay bir tarifi paylaşmak istedim...

Malum atakta kepek hakkımız 1.5 kaşık, seyirde 2 kaşık oluyor. bu tarifi atakta da seyirde de yapabilirsiniz.



> 2 kaşık yulaf kepeği (atakta 1.5 kaşık)
> 1 yumurta
> yarım kahve fincanı lıght süt
> yarım çay kaşığı kabartma tozu
> bazen içine keten tohumu da koyuyorum (1çay kaşığı keten tohumu hakkımız var)
dilerseniz içine peynir de koyabilirsiniz...

Kepekle yumurtayı iyi çırpıyorum. Daha sonra içine kabartma tozunu ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyorum. (burada keten tohumunu da koyabilirsiniz)

Cam bir kasenin içinde mikrodalganın orta seviyesinde 4 dk pişiriyorum.

Hazırlanması kolay günlük ekmeğim hazır...
Denemek isterseniz; afiyet olsun...
















1 yorum:

  1. Merhaba ben yaptım bugün bunu fakat beceremedim :D kabarmadı.sanırım mikrodalga ayarını yapamadım medium yerine biraz daha pişsin diye medium-high yaptım sanırım bundan oldu :D yarın medium da deneyeceğim umarım bu sefer beceririm.tarif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.